ELAC EA101EQ-G integrált erősítő

Az ELAC hosszú évek után 2016-ban visszatért az elektronikák piacára, először a Discovery zene szerverrel, majd decemberben megérkezett az EA101EQ-G integrált erősítő is.

elac_element_ea101eq-q_erosito
Ahogy a Discovery nem egy egyszerű médialejátszó, az erősítő tervezésekor sem a más cégek által kitaposott utat választották. Az EA101EQ-G ún. BASHTM típusú erősítő, amely egy hagyományos „AB” osztályú végfokozatot párosít modulált kapcsolóüzemű tápegységgel. A 400 kHz-es frekvenciával működő táp folyamatosan figyeli az erősítő teljesítmény-igényét, és megfelelő tartalékkal képes azt minden pillanatban kiszolgálni, a dinamikus, energikus hangzást optimális fogyasztás mellett biztosítja. A szinuszos teljesítmény maximuma 80W csatornánként 4 Ohmon, ill. 40W 8 Ohmon, kitűnő jel-zaj viszony és széles frekvencia-átvitel mellett.
Mobiltelefonos applikációval kalibrálható, a beépített EQ-nak köszönhetően a frekvencia-átviteli tulajdonságok a szobához és a hallgató pozíciójához igazíthatók, pontosan meghatározható, beállítható a subwoofer kimenet optimális vágási frekvenciája és jelszintje is.

elac_element_ea101eq-q_erosito-bck

Az app használatával a források elnevezésére is van lehetőség, valamint kedvenc távvezérlőnk utasításainak fogadására is megtanítható az erősítő.
Az EA101EQ-G beépített D/A konverterrel (192kHz 24-bit) és Dolby Digital konverterrel rendelkezik, így nem csupán erősítő, inkább a zenei rendszer központi elemének tekinthető, bármely analóg vagy digitális forrás, ill. TV jelét képes külső egység használata nélkül kezelni.

Forrás:[www.hifipiac.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal