Megérkeztek a Sonus faber Principia hangfalak

Az olasz cég termékkínálatához viszonyítva baráti áron, viszont meglehetősen csinos kivitelben láttak napvilágot a Principia hangfalak, melyek immár itthon is megvásárolhatók.

 

A szóban forgó famíliával azokat a zenerajongókat kívánja megcélozni a Sonus faber, akik nem engedhetik meg maguknak a high end kategóriát, ám annak bizonyos előnyeit megfizethetőbb kivitelben szeretnék megkapni. A Principia a gyártó elmondása szerint univerzális karaktert nyújt, így rengeteg fajta zenével kellemes hangra számíthatunk.

Két-két álló és állványos doboz található a szériában, így kisebb lakásoktól a teresebb, egybenyitott nappali helyiségekig, sokfajta környezetben bevethetjük őket. Technikailag több tekintetben is öröklődött néhány motívum a Sonus faber ugyancsak megfizethető szériájaként ismert Chameleon modellekből, előbbiek alatt értendő a 29 mm átmérőjű lágy DKM dóm magassugárzó, illetve a formaterv.

 

A kosárperemet rögzítő csavarfejeket stílusosan, a mai divatnak megfelelően alumínium gyűrűk mögé rejtették. A Principia sajátosságaként említhető az ezüstszínű, polipropilénnel töltött mélyközép membrános hangszórókészlet. A dobozok név szerint:

Sonus faber Principia 1 állványos hangfal: 173 990 Ft

Sonus faber Principia 3 állványos hangfal: 204 990 Ft

Sonus faber Principia 5 álló hangfal: 377 990 Ft

Sonus faber Principia 7 álló hangfal: 474 990 Ft

Sonus faber Principia C házimozi centersugárzó: 109 990 Ft

 

Apró érdekesség, hogy a Principia C passzív radiátorral rendelkezik, így zárt rendszere ellenére képes a vártnál teltebb párbeszédhangok generálására. Az összes többi modell basszreflex kialakítású, az állványosok hátra, az álló dobozok pedig előre néző csővel adagolják az extrém impulzusokat. Valamennyi Sonus faber Principia hangfal már az itthoni szaküzletekben is meghallgatható és megvásárolható.

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal