McIntosh történelem

Az „Örökség” a legjobb szó arra, amely a McIntosh működését befolyásolja, és vezérli napjainkban is. Az alapító Atyák által létrehozott szilárd alap, és a tudományos elvek azok, amelyeket napjainkban is alkalmaznak. Ők azok, akiknek a napjainkban Binghamton-ban (NY) működő McIntosh mindent köszönhet.

A McIntosh eredetileg Silver Spring Maryland székhellyel alakult meg 1949.-ben. A kép a binghamtoni gyár építésének kezdeti szakaszát mutatja 1956-ban.

A jobb oldalon látható Frank McIntosh volt az, aki hitt abban, hogy lehet jobb erősítőt építeni a kor műszaki színvonalánál. Gordon Gow (bal oldalon) segített neki megtervezni az azóta már legendává vált Unity Coupled Circuit technológiát.

Sidney Corderman 1951.-ben csatlakozott a McIntoshoz, mint vezető fejlesztő mérnök. Az Ő negyven éves munkássága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a McIntosh vezető szerepet tölthessen be a high-end audio világában.

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal