Cambridge Audio Aeromax hangfalak

A brit Cambridge Audio kínálatában új kategória született

A brit Cambridge Audio kínálatában új kategória született, mikor az egyedi, BMR magassugárzóval felszerelt Aero hangfalakat bemutatták. Most kívül és belül is frissült, továbbfejlődött utódok jelentek meg, és az első darabok már hazánkba is megérkeztek.

A gyártó által korábban Aero szériának nevezett termékcsalád mellett megjelent egy Aeromax széria is, amely látszólag azonos felépítésű, de elődjéhez viszonyítva több ráncfelvarráson is átesett. Újításként említhető például a magassugárzó, melyre inkább a szélessávú hangszóró megnevezés illene, hiszen a dómos verziókkal ellentétben, egészen alacsony, 250 Hz-es keresztváltási frekvenciával rendelkezik. A 4. generációs BMR technológia előnye a gyártó szerint, hogy a hagyományos magassugárzókhoz képest sokkal nyíltabb hangszórással rendelkezik és hangja jobban összefésülhető a mélyközép membránéval. Ezért egységesebb hangképet kapunk, miközben a hangfalakat nem kell a klasszikus sztereónál megszokott, szigorúan behatárolt pozíciókban elhelyeznünk. Elméletben.

Cambridge Audio Aeromax 6 álló hangfal

További újítás a hangfalak külseje, amik a mai divatnak megfelelően, fényes fekete vagy fehér színben készülnek. Emellett a normál Aero sorozathoz képest masszívabb, audiofil minőségű banándugós terminált és oxigénmentes réz belső kábelezést is tartalmaznak a brit cég dobozai.

A szóban forgó széria, az Aeromax 2 állványos és az Aeromax 6 álló hangfalból áll. Előbbi kétutas kivitelű, 16,5 cm-es mélyközép membránnal és 4,6 cm-es BMR magassugárzóval, utóbbi háromutas, és plusz egy mélyközép hangszórót tartalmaz. A 7 kilogrammos kistestvérhez és a 17 kilós álló változathoz egyaránt 25 és 120 watt közötti teljesítményű erősítőt ajánlanak.

Forrás:[www-av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal