A McIntosh első fejhallgató erősítője

McIntosh első fejhallgató erősítője

Megszokottá vált, hogy neves hifi elektronika/hangfalmárkák kacsingatnak a fejhallgatózás felé. Ezúttal az amerikai high end gyártók jeles képviselőjétől, a McIntosh-tól nem fejhallgatót kapunk, hanem olyasvalamit, amihez tényleg értenek: egy erősítőt, és nem csak fejhallgatóhoz.

MHA100 néven üdvözölhetjük a McIntosh legelső fejhallgató erősítőjét, amelyet értelemszerűen a felsőkategóriás hifi fejhallgatók meghajtására szántak. Utóbbi érdekében külön optimalizálhatjuk a készülék kimeneti feszültségét, annak függvényében, hogy mekkora impedanciájú fejhallgatót kötöttünk rá. A kiválasztott érték lehet 8-40, 40-150 valamint 150-600 Ohm, azaz szinte bármilyen dinamikus fejhallgatót, ráköthetünk, ami valaha készült.

McIntosh MHA100 high end fejhallgató erősítő

Az MHA100 nem csak füleseket képes megszólaltatni. Hagyományos erősítő áramkör is található benne, mely a csatornánként 50 wattos teljesítménynek köszönhetően audiofil hangfalakhoz is bőven elég lehet. Maga a készülék a klasszikus McIntosh dizájnra épül, nagyméretű kék kijelzőkkel és zöld feliratokkal, valamint tükörsima fekete előlappal díszítve. A mai igényekhez mérten, beépített D/A konverter is jár, mely 32 bit/192 kHz-es mintavételezésével több, mint elég a veszteségmentes formátumok kiemelkedő minőségű megszólaltatásához. A PC jelkapcsolathoz szükséges USB-porton kívül, 1 db AES/EBU, továbbá egy digitális optikai bemenet áll rendelkezésünkre, 1 pár analóg XLR és RCA csatlakozópár társaságában.

McIntosh MHA100 high end fejhallgató erősítő hátlap

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal