Sonus Faber Ex30m

Régi legendába lehel új életet a Sonus Faber

Új állványos hangfalat mutatott be az olasz székhelyű, high-end hangfalairól híres Sonus faber. Az Ex30ma megnevezéssel ellátott terméket „doboznak” aligha nevezhetjük, tekintettel szokatlan alakjára, emellett technikailag sem szerénykedik.

Korábban is létezett „Extrema” típusú hangfal a Sonus faber kínálatában, de az 1991-ben bemutatott előd jellegzetességei csak nyomokban látszanak a vadiúj, 2014-es gyártmányon. A kívül-belül egyaránt frissített doboz a márka fennállásának 30. évfordulójának megünneplésére és limitált darabszámban készül. Persze az eddig taglalt információk rögvest elhalványodnak, amint meglátjuk, hogy mit is alkottak az olaszok: szögletes formáival, letört sarkaival és ferdére szabott vonalaival az új Ex30ma finoman szólva is feltűnő jelenség.

Sonus faber Extrema high end állványos hangfal

Az akusztikai és vizuális szempontból egyaránt előnyös, karbonszálas merevítőváz tovább fokozza a korszerűség hangulatát. Az oldalsó, vaskos falemezekkel pedig elérték a tervezők, hogy a hangfal ne csak olasz sportautók, hanem igényes bútordarabok hangulatát sugározza. A kétutas rendszerként működő Ex30ma hátulján jókora passzív radiátort találunk, melynek csillapítottsága variálható. Ez kiegészül az előlapi, 18 cm átmérőjű, neodímium mágnessel hajtott membránnal, így az alsó frekvenciák leközlése 40 Hz-től indul.A magassugárzó a cég által kifejlesztett, 3 cm-es berillium dómot tartalmazza, melynek köszönhetően a rendszer egészen 40 kHz-ig szól. Az Ex30ma hajtásához 50 – 300 W közötti teljesítményű erősítőt ajánlanak és dedikált állvány is jár a hangfal mellé, mellyel együtt egy darab tömege 18,6 kg.

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal