High-end újdonságok a Primare-tól

Elkészült és bemutatkozott a Primare prémium sorozatának két képviselője a PRE60 és az A60.

A két készülék nem az éppen most zajló CES-en jelent meg először, hanem a tavalyin, aztán a Bristol Show közönsége is láthatta a két készüléket, de a boltokba kerülés 2013 májusára ígért határideje alapos csúszást szenvedett. A Primare honlapján ma is újdonságként szerepelnek, részben piros lepellel takarva, mintha azt éppen most húznák le róla. Ez támasztja alá, hogy műszaki adatból, technikai részletből egy betűt vagy számot sem írnak róluk, érthetetlen ez a titkolózás. Talán az érdeklődést a kíváncsiságot akarják a végletekig fokozni? Ha igen, akkor – legalábbis ami minket illet – bevált a számításuk, utánajártunk, miféle szerkezet az új 60-as sorozat két tagja. Sajnos nagyon keveset sikerült kiderítenünk, de annyi bizonyosnak látszik, hogy az eltelt egy év alatt módosítottak a PRE60 méretén és kinézetén. Hízókúrán esett át, pontosan ugyanakkora, mint az A60, valamint az előlapok felső és alsó fekete sávjaiba vésett márkanevet és a típusszámot fehérre színezték.

Primare PRE60 előerősítő és A60 sztereó végfok

Betűjelzésükből rögtön kiderül: a PRE60 előerősítő, az A60 pedig sztereó végfok.

Előbbiben 24 bit/192 kHz DAC, hátlapján aszinkron USB, Toslink és koaxiális S/PDIF bemenet, Ethernet csatlakozó és WiFi antenna található az XLR és RCA kimenetek társaságában Az erősítő UFPD technológiájú, ebből következően D osztályú, teljesítménye 2×300 W 8 Ohm, 2×600 W 4 Ohm, és teljes egészében szimmetrikus felépítésű.

Forrás:[www.av-online.hu]

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal