Még jobb hang dupla USB-vel?

Vertere DD-FI USB kábel.

Az USB kábel működési elve, hogy külön-külön szálakon valósítja meg az eszközök működtetéséhez szükséges 5 V feszültséget és az adatok továbbítását. Mivel digitális jelátvitelről beszélünk, kiváló minőséget érhetünk el USB csatlakozású zenelejátszók és digitális/analóg konverterek használatával. Azonban már több, kábel specialista vállalat felhívta a figyelmet, hogy nem mindegy, milyen minőségű vezetőt, csatlakozót és árnyékolást használunk. Az USB jelátvitel aszinkron folyamat, a kábel minősége mégis kihatással van egy hifi rendszer teljesítményére. Ez valószínűleg sokak fejében zűrzavart, netalán vitát kezdeményez, még több kérdést vet fel a Vertere új terméke: A D-Fi Double D V2 USB kábel szeparált, dupla szállal lett felvértezve. A gyártó azzal érvel a kettős kialakítás mellett, hogy a tápfeszültség és a jelfolyam elkülönítése még tisztább jelszintet, jobb teljesítményt hoz elő a rendszerünkből. A szóban forgó termék kimondottan azok számára készül, akik a számítógépen tárolt zenék lejátszását részesítik előnyben, és rendelkeznek egy felső kategóriás (természetesen USB-n működtethető) médialejátszóval illetve D/A konverterrel. Ezek a felhasználók, ha kíváncsiak, akár ki is próbálhatják a Vertere újdonságát; a magyarországi forgalmazó kínálatában már elérhető 1 és 3 méteres változatban ez a spéci USB kábel.

Forrás :[www.av-online.hu]

 

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal